Producten

Melkwinning

Of u nu in minder tijd meer koeien wilt melken of zich juist richt op veiligheid en comfort.
Leenaerts Agro Techniek heeft de juiste melkstal en melkapparatuur voor u.

Melkstallen die 15 tot 20 jaar oud zijn, voldoen niet meer aan de moderne koeverkeer eisen, koegrootte en melkwensen.
Verouderde melkapparatuur kan tot problemen met de melkkwaliteit en uiergezondheid leiden.
Bovendien is uw melkapparatuur ongeveer 1500 tot 2000 uur per jaar in gebruik.
Als deze niet up-to-date is, zal het melken niet optimaal functioneren.

Een moderne, efficiënte melkstal kan uw rendement verhogen door u in staat te stellen melk van topkwaliteit te produceren.
DeLaval kan aan uw melkkwaliteiteisen voldoen met de nieuwste melkmeters, melkindicatoren, melkstellen, tepelvoeringen, slangen, vacuümsystemen, automatiseringsmogelijkheden, melkstallen, selectiehekken, filters, melk/luchtafscheiders en nog veel meer.

We bieden allerlei soorten melkwinningsoplossingen die zijn ontworpen voor een uitstekende melkhygiëne, een verbeterde uiergezondheid en gereduceerde arbeidskosten.
Deze systemen beantwoorden bovendien aan andere actuele behoeften en toekomstige uitbreidingsplannen.

Melkmachine

Visgraat melkstal

Hierbij staan de koeien onder een bepaalde hoek t.o.v. de melkput. De klassieke visgraat is de 30 graden stal. Daarbij wordt de koe vanaf de zijkant aangesloten. Vanaf 50 graden of meer worden de koeien tussen de achterpoten aangesloten. Het voordeel van gradenstallen is dat de koe slechts een beperkte bocht hoeft te nemen om op haar plek in de melkstal te gaan staan.

Configuraties
Visgraat 30 graden melkstal
Visgraat 50 graden melkstal
Flex visgraat melkstal

visgraat melkstal

Midline TM swingover melkstysteem

In dit swingover melksysteem bevinden de melkstellen zich in het midden van de melkstal en worden ze aan beide zijden gebruikt. Vergeleken met systemen met één melkpunt per koestand is dit een zeer efficiënte investering in melkpunten. Een MidiLine melkstal kenmerkt zich door zijn hoge capaciteit en lage operationele kosten.

Configuraties
Midiline ML2100
Midiline ML3100
Midiline wenkarm MSA30

midiline melkstal

Parallel melkstalsystemen

In een Parallelstal staat de koe 90 graden t.o.v. de melkput. Dit levert een heel comfortabele en veilige melkpositie op voor de melker. De koeien verlaten de melkstal via een frontuitgang. Bij een parallel melkstal is het gebruikelijk dat er een mestplaat, al dan niet met goot, gemonteerd wordt om een hygiënische mekwinning te verzekeren.

Configuraties
P2100 Parallel melkstal
Solidex Pro Melkstal

parallel melksysteem, solidex
parallel melkstal

Draaimelkstal

In de draaimelkstal komt de koe naar de melker en kan de melker in principe op zijn werkplek blijven staan. Hierdoor is potentieel de hoogste capaciteit per melker haalbaar. Om dit te bereiken moet er veel aandacht besteed worden aan doordacht koeverkeer. Elke koe moet immers individueel het platform opstappen. We onderscheiden binnenmelkers en buitenmelkers. De binnenmelker zorgt voor overzicht, terwijl bij de buitenmelker een hogere capaciteit gehaald kan worden door de snellere opstap van de koeien.

Configuraties
HBR Binnenmelker
PR2100 Buitenmelker
PR3100 Buitenmelker

draai melkstal rotormelken

De voordelen van rotormelken

Korte looplijnen voor de koeien naar de melkstal.
De koeien worden naar de melker gebracht. De melker verliest geen tijd met het lopen van koe naar koe.
Het platform werkt continu met dezelfde snelheid en zorgt voor een constant werktempo voor de melker.
De snelheid van het platform is aan te passen naar de mogelijkheden van de groep.
Elke koe krijgt evenveel tijd om uit te melken.
De grootte van de groep is niet belangrijk. Extra koeien of minder koeien zijn geen probleem.
Elke koe heeft haar eigen stand. Deze stand lijkt hetzelfde bij elke melkbeurt. De koe wordt niet beïnvloed door bewegingen en verstoringen veroorzaakt door een koe in een stand naast haar.
Nieuwe koeien passen zich heel gemakkelijk aan. Ze volgen gewoon de koe voor hen.
Draaimelkstallen passen erg goed in een melkveestal. Het managen van het koeverkeer is erg gemakkelijk met een enkele inloop- en uitloopgang.
De enkele uitloopgang maakt separatie naar een behandelruimte erg gemakkelijk.

DeLaval biedt twee types draaimelkstalsystemen namelijk de PR (Parallel Rotary = Parallel draaimelkstal) en de HBR (Herringbone Rotary = visgraat draaimelkstal).

Bij het PR systeem kijken de koeien naar binnen en de melkers staan aan de buitenkant van het platform. Bij het HBR systeem kijken de koeien naar buiten en staan de melkers aan de binnenkant van het platform.

In 2010 is de DeLaval AMR onthuld, dit is ‘s werelds eerste automatische draaimelkstal voor grotere veestapels.

Automatisch melksysteem

Met de innovatieve automatische melksystemen van DeLaval worden uw koeien optimaal gemolken met efficiënte inzet van uw arbeid.

Automatische MelkRotor AMR

Het eerste volautomatische melkrotorsysteem voor bedrijven met 300 koeien en meer. De AMR biedt u de voordelen van 20 jaar ervaring met de VMS melkrobot, in combinatie met de uitgebreide ervaring op het gebied van draaistallen.

 • Duidelijke kostenstructuur en klaar voor de toekomst
 • Kwartieren individueel melken
 • 5 robotarmen met elk een eigen taak

DeLaval V300 Automatisch Melksysteem

Bij de DeLaval VMS melkrobot V300™ draait het om u als melkveehouder, om meer efficiëntie en een hoger rendement. Het is een systeem dat ons in staat stelt om elk bedrijf, elke veehouder, elke koe, zelfs elk kwartier, apart te behandelen door het proces aan te passen aan de individuele behoeften. Dit om een betere werkomgeving te creëren voor uw werknemers, uw koeien, uzelf en uw familie.

 • Winstgevendheid verbeteren
 • Meer melk per arbeidsuur
 • Gezondere koeien
 • Beste melkkwaliteit

DeLaval PureFlow

Het begint allemaal met de voorbehandeling. DeLaval PureFlow reinigt niet alleen de spenen, het bereidt de koe ook voor op het melken.

DeLaval InSight

Tijdens het melken leert en brengt DeLaval InSight telkens in kaart hoe de plaatsing van de spenen is. DeLaval InSight leert zelf hoe efficiënt aan te sluiten, door elke melkbeurt opnieuw uier en spenen in kaart te brengen.

DeLaval InControl

DeLaval InControl maakt het eenvoudig om uw DeLaval VMS V300 te bedienen en te controleren en helpt u betere beslissingen te nemen.

VMS melksysteem Delaval
VMS melksysteem Delaval

Koeltanks

Met onze kwalitatief hoogwaardige en volledig roestvaststalen koeltanks zullen we nooit de goedkoopste zijn, maar wel keer op keer weer bewezen de beste! Leverbaar in diverse soorten met verschillende maatvoeringen maakt dat onze koeltank nieuw, maar ook gebruikt een gewild product is.

Configuraties

Silotank DX3S
Koeltank DXCE
Koeltank DXCR
Koeltank DXCEM

silo koeltank

Compact Waterchillers

De compacte waterchillers van DeLaval vormen een onbegrensde koeloplossing voor veehouders die hun uitstekende melkkwaliteit willen borgen. De robuuste units zijn gemaakt voor een maximaal koelvermogen bij een minimale energiebehoefte. De CWC-unit zorgt voor het snel en doeltreffend koelen van de melk wanneer deze via de platenkoeler vanaf het melkpunt naar de koeltank stroomt.

https://www.delaval.com/nl/onze-oplossingen/melken/koeling/compact-waterchillers

Warmteterugwinning

Wanneer er via een koelmachine een product wordt gekoeld, dan wordt er tegelijkertijd ook verwarmd. Ons concept wint de product- maar ook de compressor-restwarmte terug. Iedereen claimt het meest rendabele systeem te hebben, maar alleen wij bewijzen het! Onze WTW neemt alleen de warmte wanneer deze het heetst is en dus ook het meest veilig, denkt u hierbij aan Legionellagroei bij lagere temperaturen. Ook komt onze WTW in aanmerking voor de EIA.

https://www.delaval.com/nl/onze-oplossingen/melken/koeling/warmteterugwinning/

Platenwisselaars

Wij bieden een breed scala aan platenwisselaars voor iedere toepassing, van automatische tot traditionele melksystemen en van rvs tot titanium platen voor de industrie. Onze platenwisselaars hebben een unieke constructie waarmee elke druppel product, gegarandeerd minimaal twee keer zijn warmte kan overdragen of juist opnemen voor het de platenwisselaar verlaat. Dit maakt de DeLaval platenwisselaar tot de meest rendabele wisselaars beschikbaar op de markt. Ook komen onze platenwisselaars in aanmerking voor de EIA.

https://www.delaval.com/nl/onze-oplossingen/melken/koeling/platenwisselaars/

Voeren

Bij melkproductie vormt voer de grootste kostenpost. Optimaal voermanagement is dan ook een winstgevende investering die de voortplanting en de gezondheid van de veestapel kan verbeteren en nadelige effecten op het milieu reduceert.
DeLaval biedt systemen en producten aan waarmee u het voerrendement verhoogt en zorgt dat dieren beter kunnen presteren, ongeacht uw bestaande voerstrategie of bedrijfssituatie.

U kunt de voerkwaliteit verbeteren door de juiste voedingssupplementen te gebruiken. DeLaval biedt kuil toevoeg middelen aan voor extra hoogwaardig kuilvoer.

Voersystemen

voersysteem vee

Optifeeding (Krachtvoerbox)
Kalveren Voeren
Stationaire mengers
Optimat

https://www.delaval.com/nl/onze-oplossingen/voeren/

DeLaval OptiDuo™ voeraanschuifrobot

Schuif het voer niet alleen aan, maar ververs het ook met DeLaval OptiDuo™. In plaats van het voer samen te persen, mengt de OptiDuo het opnieuw waardoor het aantrekkelijker is voor de koeien. Ideaal voor bedrijven waar één keer per dag gevoerd wordt.

 • Duo-actie: ruwvoer aanschuiven en verversen
 • Ook grote hoeveelheden en alle soorten ruwvoer
 • Werkt eenvoudig en veilig

                                     

Veestapel management

DelPro Farm Manager 

DelPro™ Farm Manager geeft u de nieuwste technologieën voor uw melkveebedrijf in een logisch opgebouwd en gebruiksvriendelijk formaat. Daardoor is DelPro veel meer dan een uitstekende procesbesturing – het systeem helpt trends in uw veestapel vroegtijdig te onderkennen.

 • Gegevens individueel analyseren en optimaliseren
 • Generieke invoer
 • Overzichtelijke grafieken
 • Alle rendementsgegevens in een overzicht

Herd Navigator 

Herd Navigator van DeLaval is een geavanceerde managementtool die als het ware door de veestapel ‘navigeert’ en koeien ontdekt die speciale aandacht nodig hebben. Bijvoorbeeld om te insemineren, dracht vast te stellen, te behandelen tegen mastitis of slepende melkziekte.

 • Hogere levensproductie
 • Gezondere koeien
 • Bewezen rendement
 • Volledige controle

Bodyconditiescore systeem BCS 

Het DeLaval BCS-systeem neemt afscheid van het menselijke scoren en de onnauwkeurigheid van kijken en voelen. Met dit systeem wordt automatisch de bodyconditiescore bepaald van elke koe in uw veestapel. Er wordt elke dag precies en accuraat gemeten zonder dat ze er iets van merkt.

 • Dagelijkse, consistente en accurate bodyconditiescore
 • Overzicht op koe-, groeps- en veestapelniveau
 • Helpt de diergezondheid en productie op een hoger niveau te krijgen
 • Faciliteert optimalisering van de voerefficiëntie

Selectiehekken 

Een selectiehek zorgt ervoor dat bepaalde koeien na het melken afgezonderd kunnen worden voor verdere behandeling. Zo kan er in de melkstal doorgemolken worden en kunnen behandelingen van aandachtsdieren verplaatst worden naar de selectieruimte. Selectie kan worden gebruikt voor inseminatie, drachtcontrole, droogzetten, inenting, behandeling, enz.

 Activiteitmeting 

Het activiteitsysteem van DeLaval is het enige systeem dat ieder uur de hoge en lage activiteitsgegevens van de koe verzamelt en verstuurt, en dat 24 uur per dag. Dit gebeurt via een draadloze verbinding naar een, op een centraal punt in de stal gemonteerde, antenne. Hierdoor bent u constant op de hoogte van veranderingen in de activiteit van uw dieren.

 • Verhogen van het bevruchtingspercentage
 • Verminderen van de diergezondheidskosten
 • Verbeteren van de totale melkgift en winstgevendheid

 Remote Farm Connection RFC 

De RFC biedt een beveiligde netwerk- en internetverbinding rondom het bedrijfsnetwerk van de veehouder. De veehouder kan zelf inloggen op zijn systeem maar tegelijkertijd kunnen VMS servicemonteurs, DeLaval helpdesk en andere professionals van afstand ook inloggen op uw computer om hulp, advies en ondersteuning te bieden.

 • Beveiligde internetverbinding
 • Goedgekeurd voor DeLaval apparatuur
 • Maakt op afstand controleren van melkapparatuur mogelijk
 • Maakt het direct uploaden van melkgegevens mogelijk
 • Lagere kosten

Koecomfort

Bij DeLaval geloven wij dat wat goed is voor de koe, ook goed is voor de veehouder. Want koecomfort betekent meer dan dierwelzijn. Het is verantwoord ondernemen in de ruimste zin van het woord. Door de juiste omstandigheden te scheppen kan uw vee optimaal presteren, zonder blessures en goed verzorgd, als de topsporters die ze zijn. Kijk verder en laat onze experts u adviseren hoe u en uw vee optimaal renderen.

koecomfort matras vee

koemat, koecomfort
ventilatie
koeborstel

Installatie werken

Wilt u uw stal renoveren of gaat u een nieuwe stal bouwen?
Vanaf stap één staat Leenaerts Agro Techniek klaar om u technisch en deskundig advies te geven over de elektriciteits- en watervoorzieningen in uw stal.

Elektriciteitsvoorziening

Leenaerts Agro Techniek voert alle elektrische werkzaamheden in eigen beheer uit. Hiermee kunnen wij zowel de installatie monteren maar ook compleet elektrisch aansluiten.
Het energieverbruik binnen de agrarische sector wordt steeds belangrijker. Daarom is het zinvol om te investeren in energie besparende maatregelen.
Frequentie sturing op de verschillende pompen, motoren, ventilatoren, led verlichting.

installatie voorzieningen
frequentie

Watervoorziening

Water wordt op een melkveebedrijf gebruikt voor verscheidene werkzaamheden. Ook hierin is het mogelijk om besparende maatregelen te nemen.
Leenaerts Agro Techniek heeft een passende oplossing beschikbaar om efficiënt om te gaan met water.

Boilers
Warmte terug winning op de koeltank
Regenwater pompen
Breektanks
Platenkoelers,…

boiler watervoorziening
breektank, watervoorziening