Renovatieprojecten

Van VMS Classic naar V310 melkrobot

Bij onze klant uit Poppel werd de 12 jaar oude VMS Classic in 2022 vervangen door de nieuwe V310. Deze werkzaamheden werden vastgelegd door onze vlogster Maron.

Van 2×6 tandem naar 2×17 visgraat melkstal

Deze klant koos in 2021 voor een renovatie van de bestaande 2×6 tandem melkstal. Deze melkstal werd op enkele weken tijd omgebouwd naar een 2×17 visgraat melkstal.

Van 2×4 tandem naar 2×12 zij-aan-zij solidex melkstal

De familie Van den Bruel koos in 2020 voor een renovatie van haar bestaande melkstal. Zo werd de 2×4 tandem melkstal stelselmatig omgebouwd naar een 2×12 zij-aan-zij solidex melkstal. Bovendien werd er volop ingezet op ergonomisch melken. Zo werd de nieuwe melkstal uitgerust met onze lichtgewicht Evanza melkstellen.

Gedurende de volledige renovatie werd er steeds voor gezorgd dat de familie kon blijven melken op haar vast schema. Dit werd mogelijk gemaakt door een weldoordachte en praktische planning van de ombouw en wissel.

Steve bracht samen met Maron een bezoekje aan dit mooie renovatieproject. Bekijk hier hoe we te werk zijn gegaan om de wissel zo vlot mogelijk te realiseren.

Ludo Van den Bruel vertelt met passie aan Maron hoe hij de gehele renovatie door Leenaerts Agro Techniek ervaren heeft.

Vervanging VMS classics door V310 melkrobots

De familie Brosens vond  in 2020 dat het tijd werd voor vernieuwing. Zij kozen ervoor om hun oude VMS Classics in te ruilen voor nieuwe V310 melkrobots van DeLaval.

Met deze melkrobots kunnen zij hun vruchtbaarheidsmanagement volledig afstellen op de noden van hun bedrijf. Via de RePromodule weten zij perfect welke koe wanneer tochtig zal worden, wanneer ze drachtig is, of wanneer er zich abnormale zaken voordoen zoals cystevorming.

Van 2×3 tandem melkstal naar 2×8 55° Flex melkstal

Onze klanten uit Herpt hebben besloten om hun huidige melkstal 2×3 open tandem uit te breiden (renoveren) naar een DeLaval 2×8 55° Flex Melkstal. Er is gekozen om dit te laten uitvoeren door Leenaerts Agro Techniek en zelf hiermee te helpen. In deze situatie hebben we gekozen om deels nieuwe en deels gebruikte materialen te monteren. Hierdoor blijft de investering op een verantwoord niveau.

Grote voordelen van een renovatie zijn:

  • Geen verbouwkosten
  • Kortere looplijnen
  • Beter melkroutine
  • Beter uw concentratie behouden tijdens het melken
  • Van 6 koeien naar 16 koeien per melkronde – sneller klaar dus meer tijd voor andere zaken op het bedrijf
  • Installatie is uitgerust met MP400 afnamekasten met een FI5 melkindicator

Ben je als veehouder geïnteresseerd en vraag je je af of dit toepasbaar is in jouw bestaande melkstal? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Leenaerts Agro Techniek. Samen met jou bekijken we de mogelijkheden en maken een passende aanbieding. Met een DeLaval Flexstal hebben we verschillende opstellingen, van 40 tot en met 80 graden. Dus ook zeker en vast voor jouw bedrijf een passende oplossing.