Koecomfort

Wij zijn er als dealer van DeLaval van overtuigd dat wat goed is voor de koe, per definitie ook goed is voor de veehouder. Koecomfort betekent namelijk meer dan dierwelzijn alleen, het belichaamt verantwoord ondernemen in de ruimste zin van het woord.

Door de juiste omstandigheden te scheppen voor uw veestapel, kunnen de koeien optimaal presteren. Blessures en ziekten beïnvloeden de melkproductie en melkkwaliteit. Durf verder te kijken, en laat onze experts u adviseren over hoe u het koecomfort, en bijgevolg ook de melkproductie, binnen uw melkveebedrijf kan optimaliseren.

koeborstel

Hittestress bestrijden

Bij de draaimelkstal blijft de melker in principe op zijn werkplek staan. Doordat de koeien zelf in beweging zijn, is er een grotere capaciteit per melker haalbaar. Om dit te bereiken moet er veel aandacht besteed worden aan doordacht koeverkeer. Elke koe moet immers individueel het platform opstappen. Sinds enkele jaren focust DeLaval specifiek op de ontwikkeling van buitenmelkers. Bij dit type draaistal kan namelijk een hogere capaciteit behaald worden door de snellere opstap van de koeien.

Ventilatie

Cow cooling

Algemeen comfort en hygiëne

Een nette, schone stal draagt bij aan het dierenwelzijn en de melkkwaliteit. Onze mestrobot biedt dan ook heel wat voordelen.

Daarnaast zijn het algemeen welzijn en het ligcomfort van de koe uiterst belangrijk. Onze DeLaval koeborstel heeft een zeer groot borstelbereik, en verwent uw koeien elke dag opnieuw.

Mestrobot

Koeborstels

Lig- en loopcomfort

Heb je een vraag of wil je een offerte?

Ons team van adviseurs zit voor je klaar. Wij geven je graag advies of een vrijblijvende offerte.
Bel ons, mail ons of vul het contactformulier in.