Recente realisaties

Project Mts van Oosterhout – draaistal

In 2019 mochten we voor de familie van Oosterhout een draaistal installeren met een capaciteit van 40 runderen.

Project Van Dyck – Van Bedts – VMS

Bij de familie Van Dyck – Van Bedts werden in 2019 maar liefst 3 V300-melkrobots in gebruik genomen. Zij kozen voor de OptiDuo als voeraanschuifrobot. Verder werd hun nieuwe stal volledig uitgerust met DeLaval ligbedden.

Project: bindstal

De voorbije maand hebben we een bindstal gemonteerd en opgestart. Hierbij enkele foto’s.

Bert & Yvonne v/d Staak uit Herpt – Renovatie 2×3 Tandem naar 2×8 55° Flex melkstal

Bert & Yvonne v/d Staak-Bokhoven uit Herpt hebben besloten om hun huidige melkstal 2×3 open tandem uit te breiden (renoveren) naar een DeLaval 2×8 55° Flex Melkstal. Er is gekozen om dit te laten uitvoeren door Leenaerts Agro Techniek en zelf hiermee te helpen. In deze situatie hebben we gekozen om deels nieuwe en deels gebruikte materialen te monteren. Hierdoor blijft de investering op een verantwoord niveau.

Grote voordelen van een renovatie zijn:

  • Geen verbouwkosten
  • Kortere looplijnen
  • Beter melkroutine
  • Beter uw concentratie behouden tijdens het melken
  • Van 6 koeien naar 16 koeien per melkronde – sneller klaar dus meer tijd voor andere zaken op het bedrijf
  • Installatie is uitgerust met MP400 afnamekasten met een FI5 melkindicator

Ben je als veehouder geïnteresseerd en vraag je je af of dit toepasbaar is in jouw bestaande melkstal? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Leenaerts Agro Techniek. Samen met u bekijken we de mogelijkheden en maken een passende aanbieding. Met een DeLaval Flexstal hebben we verschillende opstellingen, van 40 tot en met 80 graden. Dus ook voor uw bedrijf een passende oplossing.

Leenaerts Agro Techniek BV wenst Bert & Yvonne veel melkplezier toe in hun gerenoveerde melkstal.

Project Leenaerts – HerdNavigator

Afgelopen week gestart met de montage van een HerdNavigator op een bedrijf met twee VMS’n. Hiermee investeert men in verdere optimalisatie van hun bedrijf. Dit “mini” laboratorium gaat d.m.v. melkmonstering de veehouder een attentie geven over:

  • Vruchtbaarheid: (tocht, dracht, vroege embryonale sterfte, folliculaire cyste, luteale cyste, langdurige anoestrus )
  • Uiergezondheid (LDH meting): LDH is een reactie van het uier op het binnendringen van een bacterie die weefselschade veroorzaakt. Bijna altijd is dit sneller dan de celgetalpiek. Hierdoor zijn we in staat nagenoeg alle mastitisgevallen door de parameter LDH te meten, die als eerste reageert op een nieuwe infectie.
  • Slepende melkzieke (klinisch en subklinisch): De slepende melkziekte-module van Herd Navigator wordt in zijn geheel gestuurd door de meting van het ketonlichaam “Betahydroxyboterzuur”. BHB komt vrij in de melk wanneer de koe aanspraak maakt op haar vetreserves. Dit maakt BHB uiterst bruikbaar als detectie van slepende melkziekte. Gemiddeld ziet Herd Navigator de koe 2 tot 14 dagen eerder voordat er klinische verschijnselen optreden.
  • Ureummeting: Hierdoor krijgt u inzicht in de benutting van eiwit maar ook energie uit het basisrantsoen van uw koeien.

Wij wensen de klant veel succes met deze revolutionaire techniek.

Project Eyckens – nieuwe melkveestal

25 maart 2017 is er een open dag geweest op het nieuwe bedrijf bij de familie Eyckens. Deze stal is uitgerust met een DeLaval Rotative Melkstal 2×24. Het betreft een parallelstal met een roterend voorfront. Het roterend voorfront zorgt ervoor dat de koe op een koe vriendelijke manier uitgedreven wordt.
Deze melkstal is uitgerust met een RVS boven kabinet. In de kelder is de technische ruimte met 2 vacuümpompen, compressor, melkmeting FI7 … De melkstal is uitgerust met Looprubber R18P. De melk wordt in combinatie met een frequentie gestuurde melkpomp en een platen koeler op 14°C naar de Silotank DX3S van 30 000L gebracht.
De stal is uitgerust met de AGRILED Pro 32 led armatuur van Agrilight.

Project Laurijssen – nieuwe geitenstal

In januari 2017 is bij de familie Laurijssen uit Rijkevorsel hun nieuwe geitenstal in gebruik genomen. Het betreft een FOOTLOOSE 2×40 snelwissel melkstal voor geiten. Deze stal is uitgerust met een MP150, voor automatische afname een pulsatie, een G50+ melkstel, FI7 melkmeter via infra-rood meting. Deze stal is afgewerkt met een RVS skirting op maat voor een strakke afwerking. Er staat een 2de hands DXCE koeltank van 10000 liter. De melk wordt door de combinatie van een frequentie gestuurde melkpomp en een platenkoeler van 36°C naar 14°C gekoeld naar de koeltank gepompt. Verder is de stal uitgerust met de AL2007 250W MH lamp van Agrilight.

Project CWC + Koeltank

In Geel is in september de eerste Compact Waterchiller (CWC) geplaatst. Deze zorgt voor het snel koelen van de melk die onderweg is naar de koeltank, voor kleine tot middelgrote melkstromen.
Naast hun huidige tank is een nieuwe DeLaval tank geplaatst van 30 000 liter. Hun huidige melkstal is verder uitgerust met een beweegbare vloer van DeLaval.

Project Peeters Martens – nieuwe melkveestal

In Juli 2016 is bij de familie Peeters uit Wortel het nieuwe gedeelte van de melkveestal in gebruik genomen.
Het betreft een Solidex 2×12 en een DXCEM melkkoeltank van 14 000 ltr. Verder is de oude melkveestal en de nieuwe uitgerust met krachtvoerboxen. Dit kan via het DelPro systeem volledig opgevolgd worden. Verder is deze stal voorzien van Suevia drinkbakken, een opdrijfhek, en Led verlichting van Agrilight.

Project Jan Vloemans – nieuwe melkveestal

In April 2016 is bij Vloemans in Weelde de eerste Midiline ML3100 opgestart.
Dit is een Swing-over melksysteem, voor een hoge capaciteit en een lage productiekost. De melkstal is uitgerust met een beweegbare vloer. Er is een koeltank DXCEM 16 000 ltr voorzien.
Verder hangen er Flexibele koeborstels, Suevia drinkbakken en Ledarmaturen van Agrilight in de stal.