Koeling

Koeltanks

Onze kwalitatief hoogwaardige en volledig roestvrijstalen koeltanks zijn leverbaar in 4 types met telkens verschillende maatvoeringen. Onze kwalitatief hoogwaardige en volledig roestvrijstalen koeltanks staan garant voor een duurzaam product. Daardoor zijn ze niet enkel in nieuwstaat, maar ook als tweedehands product zeer gewild.

DX3S Silotank

DXCE Koeltank

CXCR koeltank

DCXEM koeltank

Compacte waterchillers​

Compacte waterchillers

De compacte waterchillers van DeLaval vormen een onbegrensde koeloplossing voor veehouders die hun uitstekende melkkwaliteit willen verzekeren. De robuuste units zijn gemaakt voor een maximaal koelvermogen bij een minimale energiebehoefte. De CWC-unit zorgt voor het snel en doeltreffend koelen van de melk wanneer deze via de platenkoeler vanaf het melkpunt naar de koeltank stroomt.

Warmteterugwinning

Warmteterugwinning

Wanneer er via een koelmachine een product wordt gekoeld, dan wordt er tegelijkertijd ook verwarmd. Ons concept wint de product- maar ook de compressor-restwarmte terug. Iedereen claimt het meest rendabele systeem te hebben, maar alleen wij bewijzen het! Onze warmteterugwinning neemt alleen de warmte op wanneer deze het heetst is en dus ook het meest veilig, denkt u hierbij aan Legionellagroei bij lagere temperaturen. Ook komt onze warmteterugwinning in aanmerking voor de EIA.

Volumestroomgestuurde koeling (AFCC)

Volumestroomgestuurde koeling

Onze AFCC kenmerkt zich door zeer korte koeltijden, en is ongeëvenaard zonder de risico’s van aanvriezen. Deze volumestroomgestuurde koeling is ideaal wanneer u kleine hoeveelheden melk, of juist wisselende melkstromen heeft. Deze koelmachine start vanaf de eerste liter melk de koeling op, en past haar koelvermogen volautomatisch aan naarmate de melkstroom toeneemt. Deze manier van koelen kan zowel bij traditionele melkstallen als bij melkrobots toegepast worden.

Platenwisselaars

Platenwisselaars

Wij bieden een breed scala aan platenwisselaars voor iedere toepassing, van automatische tot traditionele melksystemen en van rvs tot titanium platen voor de industrie. Onze platenwisselaars hebben een unieke constructie waarmee elke druppel product, gegarandeerd minimaal twee keer zijn warmte kan overdragen of juist opnemen voor het de platenwisselaar verlaat. Dit maakt de DeLaval platenwisselaar tot de meest rendabele wisselaars beschikbaar op de markt. Ook komen onze platenwisselaars in aanmerking voor de EIA.