Koeling

Stalleninrichting-melkstal-6

Koeltanks

Bij de draaimelkstal blijft de melker in principe op zijn werkplek staan. Doordat de koeien zelf in beweging zijn, is er een grotere capaciteit per melker haalbaar. Om dit te bereiken moet er veel aandacht besteed worden aan doordacht koeverkeer. Elke koe moet immers individueel het platform opstappen. Sinds enkele jaren focust DeLaval specifiek op de ontwikkeling van buitenmelkers. Bij dit type draaistal kan namelijk een hogere capaciteit behaald worden door de snellere opstap van de koeien.

DX3S Silotank

DXCE Koeltank

CXCR koeltank

DCXEM koeltank

Compacte waterchillers​

De compacte waterchillers van DeLaval vormen een onbegrensde koeloplossing voor veehouders die hun uitstekende melkkwaliteit willen verzekeren. De robuuste units zijn gemaakt voor een maximaal koelvermogen bij een minimale energiebehoefte. De CWC-unit zorgt voor het snel en doeltreffend koelen van de melk wanneer deze via de platenkoeler vanaf het melkpunt naar de koeltank stroomt.

Compacte waterchillers

Warmteterugwinning

Wanneer er via een koelmachine een product wordt gekoeld, dan wordt er tegelijkertijd ook verwarmd. Ons concept wint de product- maar ook de compressor-restwarmte terug. Iedereen claimt het meest rendabele systeem te hebben, maar alleen wij bewijzen het! Onze warmteterugwinning neemt alleen de warmte op wanneer deze het heetst is en dus ook het meest veilig, denkt u hierbij aan Legionellagroei bij lagere temperaturen. Ook komt onze warmteterugwinning in aanmerking voor de EIA.

Warmteterugwinning

Volumestroomgestuurde koeling (AFCC)

Onze AFCC kenmerkt zich door zeer korte koeltijden, en is ongeëvenaard zonder de risico’s van aanvriezen. Deze volumestroomgestuurde koeling is ideaal wanneer u kleine hoeveelheden melk, of juist wisselende melkstromen heeft. Deze koelmachine start vanaf de eerste liter melk de koeling op, en past haar koelvermogen volautomatisch aan naarmate de melkstroom toeneemt. Deze manier van koelen kan zowel bij traditionele melkstallen als bij melkrobots toegepast worden.

Volumestroomgestuurde koeling

Platenwisselaars

Wij bieden een breed scala aan platenwisselaars voor iedere toepassing, van automatische tot traditionele melksystemen en van rvs tot titanium platen voor de industrie. Onze platenwisselaars hebben een unieke constructie waarmee elke druppel product, gegarandeerd minimaal twee keer zijn warmte kan overdragen of juist opnemen voor het de platenwisselaar verlaat. Dit maakt de DeLaval platenwisselaar tot de meest rendabele wisselaars beschikbaar op de markt. Ook komen onze platenwisselaars in aanmerking voor de EIA.

Platenwisselaars

Heb je een vraag of wil je een offerte?

Ons team van adviseurs zit voor je klaar. Wij geven je graag advies of een vrijblijvende offerte.
Bel ons, mail ons of vul het contactformulier in.