Voeren

Het rantsoen dat u uw melkvee voorschotelt, vormt de belangrijkste bouwsteen voor de melkproductie. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de uitgaven voor voer de grootste kostenpost uitmaken in een melkveebedrijf. Investeren in een optimaal voermanagement blijkt bijgevolg geen overbodige luxe. Een degelijke voerstrategie draagt bij aan de gezondheid, voortplanting en melkproductie van de veestapel. Onze Herd Management Adviseur ondersteunt u bij het vaststellen van een degelijk voerbeleid.

voeren

Een bouwsteen voor de melkproductie

Onze toerboertieker helpt u graag verder in uw zoektocht naar de juiste voedingssupplementen. Er zijn diverse kuiltoevoegmiddelen beschikbaar om een hoogwaardig kuilvoer te bekomen, zodat u de algemene voerkwaliteit kan verhogen.

Bovendien biedt DeLaval ook systemen en producten aan die, ongeacht uw bedrijfssituatie of bestaande voerstrategie, het voerrendement verhogen. Niet alleen zullen de dieren beter kunnen presteren, ook het werkcomfort van de melkveehouder wordt hierbij in overweging genomen. Naast de klassieke stationaire mengers en voerwagens, bieden we ook een voeraanschuifrobot en krachtvoerboxen aan

Optifeeding krachtvoerbox

Wanneer u een voerstrategie op individueel niveau wil implementeren, dan is onze krachtvoerbox hierbij uw ideale hulpmiddel. Via onze Optifeeder kan een voerplan geprogrammeerd worden op basis van de lactatiefase en de melkgift van elk afzonderlijk dier.

Optifeeding krachtvoerbox

Optiduo voeraanschuifrobot

Dankzij onze OptiDuo voeraanschuifrobot hebben uw koeien de hele dag door toegang tot vers voer. Doordat het ruwvoer regelmatig wordt bij geschoven, zullen de koeien ook meer voer opnemen. Dit zorgt ervoor dat er minder krachtvoer nodig is om dezelfde melkproductie te bekomen.

Bovendien bespaart onze OptiDuo u dagelijks werk. Doordat deze robot volledig automatisch en dus autonoom te werk gaat, heeft u meer tijd vrij om elders op uw bedrijf te besteden.

Optiduo voeraanschuifrobot​

Johan Renders over DeLaval OptiDuo voeraanschuifrobot

Kalveren voeden

De kalveropfok is een zeer belangrijk proces binnen uw bedrijf. Gezonde, sterke kalveren groeien namelijk uit tot productieve melkkoeien. DeLaval begrijpt dit als geen ander, en heeft enkele producten ontwikkeld die u kunnen helpen om snelgroeiende kalveren te waarborgen.

Zo zorgen onze kalvermelkautomaten voor een constante aanvoer van melk, die steeds in kleine porties beschikbaar wordt gesteld aan de kalveren. Hierdoor ontwikkeld een kalf zich sneller en beter.

Bovendien werd er een hygiënebox ontwikkeld als een slim hulpmiddel bij onze kalverdrinkautomaat. Deze zorgt voor een schone speen na elke drinkbeurt, en voert bovendien een circulatiereiniging uit van de slangen van de drinkautomaat tot aan de speen. Zo wordt een stuk van de hygiënezorgen van de veehouder overgenomen door de hygiënebox, met een gezonde kalveropfok en tijdswinst voor de veehouder tot gevolg!

Tot slot bieden wij de Milk ‘n’ Roll kalver melkmobiel aan die ontwikkeld werd om de werklast van de veehouder te verlagen door alle stappen van het voederproces samen te voegen tot één vlotte actie. Zo gebruik je hem niet enkel voor het mixen en opwarmen van de melk, maar ook voor het transport tot bij de kalveren en de juiste dosering van de volle melk of melkvervanger.

Kalver melkmobiel

Kalverdrinkautomaat

Milk’n’Roll Calf Feeding Solution

Hygiënebox

Heb je een vraag of wil je een offerte?

Ons team van adviseurs zit voor je klaar. Wij geven je graag advies of een vrijblijvende offerte.
Bel ons, mail ons of vul het contactformulier in.