Melkwinning

Leenaerts Agro Techniek biedt zowel oplossingen voor nieuwe projecten, als voor renovatieplannen. Melkstallen die 15 tot 20 jaar oud zijn, voldoen niet meer aan de hedendaagse standaard. De afgelopen jaren werd er heel wat geïnnoveerd op gebied van koeverkeer, koegrootte en individuele systeemopvolging. Bovendien kan verouderde apparatuur makkelijker tot problemen met de melkkwaliteit en uiergezondheid leiden. Het melkproces optimaliseren begint uiteraard bij melkapparatuur die up-to-date is.

v300-9

Een systeem op jouw maat

Wist u dat de gemiddelde melkapparatuur 1500 tot 2000 uur per jaar actief is? Het spreekt dan ook voor zich dat de melkwinningsmethode die u gebruikt naadloos bij uw manier van werken en tijdsschema aan moet sluiten.

Een moderne melkstal biedt heel wat mogelijkheden tot rendementsverhoging en kwaliteitscontrole. Van melkstellen, tepelvoeringen, slangen en vacuümsystemen, tot melkmeters, filters, selectiehekken en melk/luchtafscheiders, DeLaval heeft een uitgebreid assortiment dat ongetwijfeld een oplossing op uw maat biedt. Bij het ontwikkelen van deze producten staan melkhygiëne, uiergezondheid en rendement steeds voorop.

Melkmachines

DeLaval Evanza Melkstel
Het meest efficiënte melkstel ooit door DeLaval ontwikkeld betekend voor u meer melk, gezondere uiers, met minder arbeidsinspanning.
DeLaval Evanza melkstellen melken niet alleen sneller, ze zijn ook bewezen beter voor uw koeien, ergonomsicher voor de melker en beter voor uw bedrijfsrendement. Het is verreweg het meest doorontwikkelde melkstel, waar meer dan 130 jaar ervaring in melken is gecombineerd tot dit revolutionaire concept.

Draaistallen​

Bij de draaimelkstal blijft de melker in principe op zijn werkplek staan. Doordat de koeien zelf in beweging zijn, is er een grotere capaciteit per melker haalbaar. Om dit te bereiken moet er veel aandacht besteed worden aan doordacht koeverkeer. Elke koe moet immers individueel het platform opstappen. Sinds enkele jaren focust DeLaval specifiek op de ontwikkeling van buitenmelkers. Bij dit type draaistal kan namelijk een hogere capaciteit behaald worden door de snellere opstap van de koeien.

E100 buitenmelker

E300 buitenmelker

Familie Van Oosterhout 40 stands buitenmelker

De voordelen van een draaistal

  • korte looplijnen voor de koeien naar de melkstal, gemakkelijk koeverkeer door een enkele in- en uitgang
  • tijdswinst voor de melker die zich niet moet verplaatsen van koe naar koe
  • aanpasbare draaisnelheid van het platform
  • elke koe krijgt even veel tijd om uit te melken
  • de grootte van de veestapel is niet belangrijk
  • elke koe heeft haar eigen melkstand, waardoor ze niet beïnvloed wordt door bewegingen van de koeien in de standen naast haar
  • nieuwe koeien volgen simpelweg de koe voor hen, waardoor ze zich makkelijk aanpassen
  • de enkele uitloopgang maakt separatie van de koe naar een behandelruimte zeer eenvoudig

Parallel melkstalystemen

In een parallel melkstal staat de koe in een hoek van 90 graden t.o.v. de melkput. Dit levert een heel comfortabele en veilige melkpositie op voor de melker. De koeien verlaten de melkstal via een frontuitgang. Bij dit type melkstal is het gebruikelijk dat er een mestplaat, al dan niet met goot, gemonteerd wordt om een hygiënische melkwinning te verzekeren.

P2100 parallel melkstal

Solidex Pro melkstal

Thijs Vrints over de Solidex melkstal met kelder

P500 melkstal

Minimelker

Een mini-melker wordt vaak gebruikt als separate melkmachine voor het melken van zieke koeien, of koeien die apart gehouden worden van de rest van de veestapel. De minimelker in ons productassortiment is voorzien van een olie-gesmeerde vacuümpomp. Hierdoor is ze minder storingsgevoelig. Dit biedt als grootste voordeel dat zelfs wanneer je je minimelker niet vaak gebruikt, de pomp niet zal vastlopen.

Heb je een vraag of wil je een offerte?

Ons team van adviseurs zit voor je klaar. Wij geven je graag advies of een vrijblijvende offerte.
Bel ons, mail ons of vul het contactformulier in.